Hartige pompoentaart maken

Weergave van 0 geneste reacties
  • Auteur
    Berichten
    • #1628
      Nanny Nijboer
      Bijdrager

      In mei ben ik gestart met mijn tuintje en voor de borrel op 1 september had ik een pompentaart gemaakt met pompoen van mijn eerste oogst. Hieronder volgt voor de liefhebber het recept.

      Nodig:

      • 1 kleine oranje hokkaido pompoen van ca 1 kg

      • 1 rode of groene paprika

      • 1 grote witte ui

      • 4 eieren

      • room 2 a 3 eetlepels

      • 2 a 3 eetlepels kruidenroomkaas

      • bieslook in kleine stukjes/ringen

      • zwarte peper

      • 5 a 6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart

      • ronde springvorm diameter 24 cm

      Oven verwarmen op 190-200 graden.

      Snij pompoen en paprika in blokjes en de ui in ringen.

      Kook de pompoenblokjes  5 minuten in kokend water.

      Bak ui en paprika in olie aan. Voeg daar na 2 min de pompoenblokjes aan toe. Laat even doorbakken, daarna vuur uit!

      Meng eieren, kruidenroomkaas en de de room. Voeg wat zwarte peper en bieslook in ringetjes toe. Proef steeds tussentijds even of de smaak al naar wens is.

      Vet de  springvorm in.

      Verdeel de bladerdeegvelletjes over de springvorm.

      Doe het pompoen/paprika/ui mengsel in de springvorm.

      Giet het eimengsel over de pompoen en strooi eventueel een klein beetje geraspte kaas over de hartige taart. Tip: maak je de taart 1 dag van te voren, doe dan de geraspte kaas er pas op als je de taart (opnieuw) opwarmt.

      Zet de taart voor ca 35-40 min. in de oven.

Weergave van 0 geneste reacties
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.